Hälleflundra med sötpotatis, sallad och pepparrotsås

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Jättegod med pepparrotsåsen till.

Ingredienser

  • Hälleflundra
  • 600 gr Hälleflundra
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 25 gr smör
  • ½ dl rapsolja
  • Sötpotatis och sallad
  • 700 g Sötpotatis
  • 20 vårlökar
  • 150 g bladspenat
  • 150 gr ruccola
  • 1 dl rapsolja
  • 2 msk flingsalt
  • 1 msk svartpeppar
  • Några kvistar färsk timjan
  • Pepparrotsås
  • 100 gr smör
  • 4 dl vispgrädde
  • 1 msk hackad persilja
  • 2 msk nyriven pepparrot
  • Skal och saft från 1 citron
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°C. Skala sötpotatisen och skiva i centimeter tjocka skivor.
    2. Lägg potatisen i en långpanna och ringla över rapsolja och strö över salt och svartpeppar och lägg timjan ovanpå och ställ in i ugnen. Under tiden skalas vårlöken. När potatisen vart i ugnen i 10 min lägger man på löken och rör om.
    3. När potatisen och löken är mjuk är den färdig och då häller man över bladspenaten och roccolan som man först sköljt ordentligt.
    4. Dela hälleflundran i portionsbitar och krydda ena sidan med vitpeppar och den andra med salt. Stek i olja och smör.
    5. Smält smöret till såsen i en kastrull och häll över grädden. Tillsätt även persilja, pepparrot samt saft och skal från citronen. Låt koka ihop och smaka av med salt och vitpeppar. Sen är det dags att servera, garnera eventuellt fisken med riven pepparrot samt citron eller limeskiva.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben