Suveränt. Hela middagen i en form.
Ingredienser
Deg
150 gr smör eller margarin
1 tsk salt
1 krm mald svartpeppar
1 tsk paprikapulver
2 ägg
5 dl vetemjöl
Fyllning
1 blomkålshuvud
400 g blandfärs
0,25 tsk salt
1 krm mald svartpeppar
1 ägg
0,5 dl finhackad persilja
1 msk riven gul lök
1 msk pressad citronsaft
Sås
25 g smör eller margarin
2 msk vetemjöl
2 dl kokspad från blomkålen
1 dl grädde eller creme fraiche
50 g boursin med örtkryddor eller 1,5 dl riven lagrad ost
2 msk finhackad persilja
2 msk finklippt gräslök
Väldigt "snäll" paj, nästan lite mesig i smaken. Maken tyckte inte om blomkålen, jag tyckte att den lyfte pajen en hel del. Bra familjemat misstänker jag, och ett sätt att få barnen att äta grönsaker. Skulle vilja leka lite med kryddningen om jag gör den igen.
En god paj. Blomkål kommer till sin rätt, då den kokats. En fräsch sallad till och du har hela maträtten!