Blomkålspaj med curry och kokos
Blomkål, banan, curry, kokos.. Vågad kombo som funkar! Pajdegen består av ris och kokosflingor. Perfekt för de som är glutenintoleranta eller äter enligt någon speciell diet.
Ingredienser
Pajdeg
1½ dl kokt ris
1 ägg
½ vitlöksklyfta
½ dl kokosflingor
½ tsk örtsalt
Fyllning
300 g blomkål
1 äpple
2 msk kokosflingor
½ banan
Äggstanning
4 finhackade soltorkade tomater
3 ägg
2 msk curry
1 dl yoghurt, 3%
1½ dl mjölk
½ pressad vitlöksklyfta
½ tsk salt
Topping
2 msk solrosfrön
100 g getost eller fetaost
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Lägg det kokta riset i en bunke och tillsätt ägg, pressad vitlök, kokos och örtsalt. Rör om. Häll smeten i en pajform, ca 24 cm i diameter och bred ut den med en sked. Förgrädda pajskalet ca 15 minuter.
- Skär blomkålen i bitar och koka mjuk. Skala och riv äpplet. Lägg äppelrivet i det förgräddade pajskalet. Lägg i blomkålen och strö över kokos. Skiva bananen tunt och fördela i pajskalet.
- Vispa ihop ingredienserna till äggstanningen och häll den i pajskalet. Strö över solrosfrön och smulad ost. Grädda i ca 30 minuter tills äggstanningen stelnat.
Liknande recept
Kommentarer (0)