Blomkålspaj med curry och kokos

Serverar: 6 portioner

Blomkål, banan, curry, kokos.. Vågad kombo som funkar! Pajdegen består av ris och kokosflingor. Perfekt för de som är glutenintoleranta eller äter enligt någon speciell diet.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 1½ dl kokt ris
  • 1 ägg
  • ½ vitlöksklyfta
  • ½ dl kokosflingor
  • ½ tsk örtsalt
  • Fyllning
  • 300 g blomkål
  • 1 äpple
  • 2 msk kokosflingor
  • ½ banan
  • Äggstanning
  • 4 finhackade soltorkade tomater
  • 3 ägg
  • 2 msk curry
  • 1 dl yoghurt, 3%
  • 1½ dl mjölk
  • ½ pressad vitlöksklyfta
  • ½ tsk salt
  • Topping
  • 2 msk solrosfrön
  • 100 g getost eller fetaost
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Lägg det kokta riset i en bunke och tillsätt ägg, pressad vitlök, kokos och örtsalt. Rör om. Häll smeten i en pajform, ca 24 cm i diameter och bred ut den med en sked. Förgrädda pajskalet ca 15 minuter.
    3. Skär blomkålen i bitar och koka mjuk. Skala och riv äpplet. Lägg äppelrivet i det förgräddade pajskalet. Lägg i blomkålen och strö över kokos. Skiva bananen tunt och fördela i pajskalet.
    4. Vispa ihop ingredienserna till äggstanningen och häll den i pajskalet. Strö över solrosfrön och smulad ost. Grädda i ca 30 minuter tills äggstanningen stelnat.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben