Blondie med nötter och lime

Serverar: 16 portioner

En vit brownie låter ju inte rätt och därför är namnet blondie mer passande. Vit choklad är riktigt söt och limen bryter därför av fint.

Ingredienser

  • 125 g smör
  • 200 g vit choklad
  • 4 ägg
  • 3 dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 lime
  • 100 g pistaschnötter
  • Glasyr
  • 50 g smör
  • Saften av 1 lime
  • 2 dl florsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Smält smöret. Bryt chokladen i bitar och rör ner den i smöret. Ta kastrullen från värmen när chokladen är så gott som smält.
    3. Vispa ihop ägg och socker. Blanda de torra ingredienserna för sig och rör ner i äggvispet. Addera choklad- och smörsmeten. Rör om försiktigt men noga.
    4. Hacka nötterna grovt och rör ner i smeten, men spara några till garnering. Riv skalet av en av limefrukterna och blanda ner i smeten. För ännu tydligare limesmak: pressa en lime och blanda i saften i smeten.
    5. Häll smeten i en stor form eller liten långpanna ca 25x35 cm, gärna med bakplåtspapper. Grädda i ugnen 35 minuter eller till kakan är fast i kanterna.
    6. Smält smöret till glasyren. Blanda med limesaft och florsocker. Bred över kakan. Garnera med nötter och rivet skal av en lime.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben