Blue cheesecake med päron och pepparkaksbotten

Serverar: 10 portioner

Läcker cheesecake med goda smakkombinationer. Denna cheesecaken har verkligen allt! Sötma, sälta och knaperhet.

Ingredienser

  • 75 g smör
  • 10 digestivekex
  • 10 pepparkakor
  • Fyllning
  • 150 g Castello Blue, mögelost
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 äggulor
  • 1 äggvita
  • 200 g färskost naturell, t ex Philadelphia
  • ½ dl florsocker
  • 2 fasta päron
  • 100 g hasselnötter
  • ½ dl crema di balsamico
  • Instruktioner

    1. Smält smöret. Mixa digestivekex och pepparkakor till smulor. Häll smöret över smulorna och mixa ihop Tryck ut blandningen i botten på en form med löstagbar kant, ca 20 cm i diameter. Låt stå i kyl i ca 30 minuter.
    2. Mosa osten. Vispa grädden lätt. Vispa ihop äggulor, färskost och florsocker. Vispa upp äggvitan i en skål. Rör ner osten i äggsmeten. Vänd ner grädde och äggvita. Häll smeten i formen och låt stå i frys i minst 6 timmar.
    3. Svarva päronen i en grönsaksvarv eller skär i mycket tunna strimlor. Rosta hasselnötterna i en torr, varm stekpanna. Lägg de rostade hasselnötterna, crema di balsamico och de svarvade päronen på cheesecaken.
    4. Servera!

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    6-8
    13
    4.4
    2 h 30 min
    10-12
    8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben