Blueberry bars med vit choklad

Serverar: 25-30 portioner

Läckra bars med både smuldeg, blåbär, mandelmassa och vit choklad. Passar bra till fikat, mellanmålet eller ljumma till efterrätt med en skopa vaniljglass.

Ingredienser

  • Botten
  • 150 g smör
  • 1 dl socker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1-2 msk vatten
  • Smuldeg
  • 100 g smör
  • ½ dl socker
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 dl havregryn
  • Fyllning
  • 150 g mandelmassa
  • 225 g blåbär
  • 2-3 msk socker
  • 1 msk maizena majsstärkelse eller potatismjöl
  • Garnering
  • 75 g vit choklad
  • Instruktioner

    1. Botten: Skär smöret i tärningar och blanda det med sockret. Tillsätt vetemjölet och blanda till en smulig deg. Blanda i vatten och arbeta ihop degen. Lägg den i en plastpåse och låt vila i kylen ca 30 minuter.
    2. Sätt ugnen på 180 grader.
    3. Blanda alla ingredienser till smuldegen. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna ca 25x30 cm. Tryck ut degen i botten på formen, nagga med en gaffel.
    4. Riv mandelmassan fint till fyllningen och strö över bottnen. Blanda blåbären med socker och maizena och fördela över bottnen.
    5. Strö över smuldegen och grädda mitt i ugnen ca 40 minuter, tills kakan börjar bli gyllenbrun. Ta ut kakan och låt den svalna.
    6. Hacka och smält chokladen försiktigt i mikron i korta intervaller, ta ut efter några sekunder, rör om så att det inte bränns.
    7. Ringla chokladen över kakan. Låt stelna och skär upp i bitar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben