Blueberry bars med vit choklad
Serverar: 25-30 portioner
Läckra bars med både smuldeg, blåbär, mandelmassa och vit choklad. Passar bra till fikat, mellanmålet eller ljumma till efterrätt med en skopa vaniljglass.
Ingredienser
Botten
150 g smör
1 dl socker
3 dl vetemjöl
1-2 msk vatten
Smuldeg
100 g smör
½ dl socker
1 dl vetemjöl
2 dl havregryn
Fyllning
150 g mandelmassa
225 g blåbär
2-3 msk socker
1 msk maizena majsstärkelse eller potatismjöl
Garnering
75 g vit choklad
Instruktioner
- Botten:
Skär smöret i tärningar och blanda det med sockret. Tillsätt vetemjölet och blanda till en smulig deg. Blanda i vatten och arbeta ihop degen. Lägg den i en plastpåse och låt vila i kylen ca 30 minuter.
- Sätt ugnen på 180 grader.
- Blanda alla ingredienser till smuldegen. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna ca 25x30 cm. Tryck ut degen i botten på formen, nagga med en gaffel.
- Riv mandelmassan fint till fyllningen och strö över bottnen. Blanda blåbären med socker och maizena och fördela över bottnen.
- Strö över smuldegen och grädda mitt i ugnen ca 40 minuter, tills kakan börjar bli gyllenbrun. Ta ut kakan och låt den svalna.
- Hacka och smält chokladen försiktigt i mikron i korta intervaller, ta ut efter några sekunder, rör om så att det inte bränns.
- Ringla chokladen över kakan. Låt stelna och skär upp i bitar.
Liknande recept
Kommentarer (0)