Bobs rosa kakor i långpanna.

Serverar: 40 portioner

Saftiga festkakor som håller länge.

Ingredienser

  • 2 dl vatten
  • 5 ägg
  • 4 dl råsocker
  • 4,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Mannagryn till formen
  • 200 g smält smör
  • Garnering
  • 3 dl florsocker med jordgubbssmak
  • 50 g smält smör
  • Instruktioner

    1. Smörj en form, ca 30 till 40 centimeter (en ugnsplåt) och häll i lite mannagryn som täcker smöret.
    2. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i smöret och vatten.
    3. Blanda mjölet, vaniljsockret och bakpulvret tillsammans och vänd ner i smeten.
    4. Häll upp i formen och grädda mitt i ugnen i cirka 30 minuter i 175º. Stjälp upp kakan.
    5. Garnering: Smält smöret och blanda med florsocker. Späd eventuellt med lite vatten.
    6. Bred ut kristyren över kakan med en slickepott. Dela kakan i bitar.
    7. Servera!

    Liknande recept

    4.4
    30 min
    35
    14

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben