Bobs rosa kakor i långpanna.
Serverar:
40 portioner
Saftiga festkakor som håller länge.
Ingredienser
2 dl vatten
5 ägg
4 dl råsocker
4,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
Mannagryn till formen
200 g smält smör
Garnering
3 dl florsocker med jordgubbssmak
50 g smält smör
Instruktioner
Smörj en form, ca 30 till 40 centimeter (en ugnsplåt) och häll i lite mannagryn som täcker smöret.
Vispa ägg och socker pösigt. Rör i smöret och vatten.
Blanda mjölet, vaniljsockret och bakpulvret tillsammans och vänd ner i smeten.
Häll upp i formen och grädda mitt i ugnen i cirka 30 minuter i 175º. Stjälp upp kakan.
Garnering: Smält smöret och blanda med florsocker. Späd eventuellt med lite vatten.
Bred ut kristyren över kakan med en slickepott. Dela kakan i bitar.
Servera!
Liknande recept
Rosa kaka
Rosa Pantern
1
Glasyrkaka i långpanna
4.7
40 min
20
8
Gullans kaka
4.4
30 min
35
14
Rosa Chokladmousse
5
6
1
Knäckig äppelkaka i långpanna
4.5
1 h
20-30
10
Sätofta kakor
1 h
4
Havregrynskaka i långpanna
4.6
40 min
24
7
Kulla Kakor
3.5
20
1
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!