Serverar: 10-12 portioner
Toppengod efterrättskaka! Mycket enkel att göra och lätt att komma ihåg, för det är 2 av det mesta…
Ingredienser
2 ägg
2 dl socker
2 dl mjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
50 gram smör
2-3 äpplen
Instruktioner
- Skala äpplena.
Skiva äpplen i klyftor och strö på lite kanel.
- Rör ihop ägg och socker mycket snabbt.
Häll i mjöl bakpulver, vaniljsocker och det smälta margarinet.
Rör ihop alltsammans snabbt.
Slå smeten i en smord och bröad form.
Tryck ner äppelklyftorna jämt fördelat i smeten.
- Grädda i 175 graders ugn i cirka 35-40 minuter.
Servera gärna vaniljsås, glass eller vispad grädde till.
Passar bra till efterrätt. Ät och njut!
Tips!!
Man kan göra en större kaka..
Tag då 3 eller 4 av allting, ex. 3 ägg, 3 dl socker, 3 dl mjöl o.s.v.
Liknande recept
Kommentarer (0)