Bodils goda äppelkaka

Serverar: 10-12 portioner

Tid: 40 minuter

Toppengod efterrättskaka! Mycket enkel att göra och lätt att komma ihåg, för det är 2 av det mesta…

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 2 dl mjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 50 gram smör
  • 2-3 äpplen
  • Instruktioner

    1. Skala äpplena. Skiva äpplen i klyftor och strö på lite kanel.
    2. Rör ihop ägg och socker mycket snabbt. Häll i mjöl bakpulver, vaniljsocker och det smälta margarinet. Rör ihop alltsammans snabbt. Slå smeten i en smord och bröad form. Tryck ner äppelklyftorna jämt fördelat i smeten.
    3. Grädda i 175 graders ugn i cirka 35-40 minuter. Servera gärna vaniljsås, glass eller vispad grädde till. Passar bra till efterrätt. Ät och njut! Tips!! Man kan göra en större kaka.. Tag då 3 eller 4 av allting, ex. 3 ägg, 3 dl socker, 3 dl mjöl o.s.v.

    Liknande recept

    4.5
    45 min
    8-10
    23
    4
    1 h 30 min
    4-8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben