Böcklingsallad

Serverar: 5-6 portioner

Tid: 25 minuter

En enkel och god rätt, som man kan äta av även nästa dag. Den här har jag i minnet sedan jag gjorde den i 18-års åldern och jobbade i familj ett tag, De gillade den.

Ingredienser

  • 2-3 böcklingar
  • 3 ägg
  • 1½ dl fina ärter
  • 2-3 portioner spaghetti
  • 2 msk majonnäs
  • 4 msk gräddfil
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Finklippt
  • dill eller gräslök eller persilja
  • Instruktioner

    Koka spaghettin al dente ( med ett visst tuggmotstånd, ej alldeles sladdrig) och spola av den i kallt vatten och klipp den i mindre bitar. Koka äggen i 8-10 min och skär dem på längden och på tvären med en äggskärare ned i den kokta spaghettin. Koka ärterna i 5-6 minuter och tillsätt dem. Rensa böcklingarna och plocka bort allt utom köttet, och finfördela dem över resten. Blanda ihop 2 msk majonnäs och 4 msk gräddfil och salta och peppra blandningen, tillsätt den och rör om allt snabbt. Täck över med en plastpåse. Ställ kallt 1 timme. Klipp över dill eller gräslök före serveringen Eller varför inte persilja?. Gott med en grov knäckemacka med ost och ett glas öl till.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    kerstinlisbeth 7 februari 2009

    Till Böcklingsalladen kan man ställa fram mera gräddfil vid serveringen , för den blir litet torr när den står och smakar till sig en timme. Minns att det var en msk stark senap i majonnäs-gräddfilsblandningen i originalreceptet.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben