Bondkakor med paranötter och vit choklad

Serverar: 40 portioner

Jättegoda bondkakor med smak av paranötter och vit choklad. Går utmärkt att frysa kakorna. Receptet kommer från Linnea Siedels "Småkakor" med ändringar.

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 2 dl råsocker
  • 5,5 dl vetemjöl
  • 2 msk sirap
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 msk vatten
  • 1,5 dl paranötter eller annan nöt
  • 100 g vit choklad
  • Instruktioner

    Rör samman smör, råsocker, vetemjöl, sirap, bikarbonat samt vatten till en deg. Blanda ner fint hackad choklad och nötter. Forma till en rulle, cirka 5 cm i tjocklek och vira in i bakplåtspapper. Lägg i frysen cirka 20 minuter. Låt den inte bli för hård, blir omöjlig att skära i! Skär sedan i 0,5 cm tjocka skivor, lägg på bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen på 175 grader i 8 - 10 minuter. För min ugn gäller 9 minuter, resultatet blir då sega och underbart goda kakor! Testa dig fram för rätt temperatur. De ska bli lätt kolaaktig i nyansen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben