Bonnakringlor

Serverar: 30 portioner

Kringlorna är ett mellanting mellan matbröd och kaffebröd, smakar jättegott med smör på till kaffe eller te.

Ingredienser

  • 8 dl rågsikt
  • 2 msk socker
  • ½ tsk salt
  • 3 tsk hjorthornsalt
  • 100 g smör, margarin eller flott
  • 3 dl gräddfil
  • Instruktioner

    1. Blanda de torra ingredienserna och smula i fettet. Häll i gräddfilen och arbeta samman till en fast deg, dela den i 30 bitar.
    2. Rulla ut degbitarna till fingertjocka längder, som formas till kransar eller kringlor. Lägg dem på smord plåt.
    3. Grädda i 225 grader mitt i ugnen ca 10 minuter. Låt kringlorna kallna på galler under bakduk.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben