En god blandning att strö över sallader eller vad man vill egentligen,, det ger en lite bitigare touch på salladen.
Ingredienser
1 dl oskalat sesamfrö
1 dl svart sesamfrö
1 dl pumpakärnor (skalade)
1 dl solroskärnor
1 tsk havssalt
Instruktioner
- Rosta alla frösorterna i en stor stekpanna under ständig omrörning. När sesamfröna börjar knäppa och de ljusa får lite färg är fröna klara. Blanda i saltet och häll upp på vackra flaskor eller små burkar.
- De rostade fröna kan stå som krydda på bordet, goda bland annat att strö på sallader, särskilt grönsallad, stekta grönsaker och wokad mat.
- Svart sesamfrö finns att köpa i butiker med kinesiskt sortiment.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Gjorde en sats av dessa fröer för några dagar sedan. Nu står de på matbordet. Gott attvknapra på till det mesta.