Bordssalt med frön

En god blandning att strö över sallader eller vad man vill egentligen,, det ger en lite bitigare touch på salladen.

Ingredienser

  • 1 dl oskalat sesamfrö
  • 1 dl svart sesamfrö
  • 1 dl pumpakärnor (skalade)
  • 1 dl solroskärnor
  • 1 tsk havssalt
  • Instruktioner

    1. Rosta alla frösorterna i en stor stekpanna under ständig omrörning. När sesamfröna börjar knäppa och de ljusa får lite färg är fröna klara. Blanda i saltet och häll upp på vackra flaskor eller små burkar.
    2. De rostade fröna kan stå som krydda på bordet, goda bland annat att strö på sallader, särskilt grönsallad, stekta grönsaker och wokad mat.
    3. Svart sesamfrö finns att köpa i butiker med kinesiskt sortiment.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    evaullabritt 28 oktober 2011

    Gjorde en sats av dessa fröer för några dagar sedan. Nu står de på matbordet. Gott attvknapra på till det mesta.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben