Bountybollar

Serverar: 50 portioner

Bounty vart mitt absoluta favorit choklad som barn då jag tyckte dess förpackning var så exotisk och kokos var en höjdare. Numera äts Bounty ytterst sällan då jag "vuxit upp i smaken och föredrar" numera lakrits. Efter att ha läst om alla dess lyriska kommentarer om detta godis vart jag tvungen att testa själv och visst är de goda. Så pass att jag brukar få gömma dem från familjen som annars äter upp de på två röda.

Ingredienser

  • Fyllning
  • 50 g smör
  • 0,5 dl ljus sirap
  • 0,5 dl florsocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 0,25 tsk flingsalt
  • 200 g kokosflingor
  • Garnering
  • 200 - 400 g mjölkchoklad
  • Instruktioner

    Blanda allt utom kokos i en tjockbottnad kastrull och koka i 8 - 10 minuter, smeten ska bli något seg i konsistensen. Tillsätt kokosen. Låt svalna något och rulla sedan små bollar och lägg på en skärbräda. Ställ i frysen i 30 minuter. Smält chokladen i vattenbad och doppa bollarna allt eftersom. Lägg att stelna på bakplåtspapper. Förvara i kylskål eller frys in dem.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben