Hittade detta bland mormors recept.
Ingredienser
50 g smör
½ dl sirap
½ dl florsocker
2 dl vispgrädde
1 påse kokosflingor (200 g)
Garnering
200 g ljus blockchoklad
Instruktioner
- Blanda allt utom kokos i en kastrull och koka i 5-8 minuter, tills smeten börjar bli lite seg.
- Tillsätt kokosen. Låt smeten svalna något och rulla sedan små bollar och lägg på bakplåtspapper. (Skölj gärna händerna i vatten mellan varven så fastnar inte smeten så lätt på fingrarna) Ställ kallt minst en timma.
- Smält chokladen över vattenbad eller i micron.
- Doppa kokosbollarna i chokladen (stick i en tandpetare så går det lätt att doppa dem utan kladd) och låt dem stelna på ett nytt bakplåtspapper.
- Förvaras kallt!
Liknande recept
Kommentarer (1)
Jättegoda. Inte så sliskigt sött som allt annat julgodis. Lät dem inte ligga i kylen ngt utan doppade i chokladen på en gång och det gick superbra.