Bountybollar

Serverar: 30 portioner

Hittade detta bland mormors recept.

Ingredienser

  • 50 g smör
  • ½ dl sirap
  • ½ dl florsocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 påse kokosflingor (200 g)
  • Garnering
  • 200 g ljus blockchoklad
  • Instruktioner

    1. Blanda allt utom kokos i en kastrull och koka i 5-8 minuter, tills smeten börjar bli lite seg.
    2. Tillsätt kokosen. Låt smeten svalna något och rulla sedan små bollar och lägg på bakplåtspapper. (Skölj gärna händerna i vatten mellan varven så fastnar inte smeten så lätt på fingrarna) Ställ kallt minst en timma.
    3. Smält chokladen över vattenbad eller i micron.
    4. Doppa kokosbollarna i chokladen (stick i en tandpetare så går det lätt att doppa dem utan kladd) och låt dem stelna på ett nytt bakplåtspapper.
    5. Förvaras kallt!

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    annica1982 22 december 2013

    Jättegoda. Inte så sliskigt sött som allt annat julgodis. Lät dem inte ligga i kylen ngt utan doppade i chokladen på en gång och det gick superbra.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben