Brittas mumsiga chokladtårta

Serverar: 6-8 portioner

En riktigt god chokladtårta för alla som älskar choklad.

Ingredienser

  • Till botten
  • 150 g smör eller margarin
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl kakao
  • 3 tsk vaniljsocker
  • 2 st. ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • Garnering
  • 1 dl vispgrädde
  • 50 g smör eller margarin
  • 250 g ljus choklad (blockchoklad)
  • 4 msk likör (Apricot Brandy)
  • Färgat kulströssel
  • Instruktioner

    Smält smöret i en kastrull. Rör sedan ner socker, kakao och vaniljsocker. Rör ner ett ägg i taget. Blanda ner mjölet. Bred ut smeten i en smord och bröad form med löstagbar botten. (Kladdkaksform). Grädda i nedre delen av ugnen i 175°C, 15-20 min. Låt kakan ska vara lös i mitten. Ta försiktigt bort kanten på formen, bottenplattan ska vara kvar. Låt kakan kallna under press, använd t ex en skärbräda med en tung skål på, för att kakan ska bli plan och fin. Koka upp grädde och smöret. Lägg ner chokladen i bitar och låt smälta. Tillsätt Apricot Brandy. Rör tills tryffeln blir krämig. Häll över tryffeln när kakan svalnat ställ sedan in den i kylen. Garnera med silverkulor när den svalnat lite så att dom inte sjunker igenom tryffeln. Låt tårtan stå i kylen tills den ska serveras.

    Liknande recept

    4.3
    45 min
    10-15
    2
    4.9
    35 min
    5-7
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben