Broccoligratäng med potatisklyftor

Serverar: 4 portioner

Matig gratäng. God att servera till kassler eller bräckt skinka.

Ingredienser

  • 300 g broccolibuktetter
  • 200 g frysta potatisklyftor
  • 1 knippe salladslök (eller 1 purjolök)
  • ½ tsk salt
  • 2 krm pepparmix
  • Gratängsås
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 1 msk maizena
  • 2-3 dl riven ost
  • ½ tsk paprikapulver
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 äggula
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200º
    2. Lägg fryst broccoli och potatisklyftor i en ugnsform. Blanda i finskuren salladslök (purjolök) och tillsätt salt och pepparmix.
    3. Blanda mjölk, hälften av grädden och maizena i en kastrull och låt koka upp under omrörning. Blanda ner osten och låt den smälta, smaksätt med paprikapulver, salt och peppar.
    4. Rör ut äggulan i resten av grädden och vispa ner det i såsen. Häll såsen över grönsakerna och grädda i mitten av ugnen ca 20-30 minuter. (Stick gärna i potatisen för att känna om den är mjuk jag är lite osäker på ugnstiden)

    Liknande recept

    4.9
    45 min
    4-6
    16

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben