Bröd till smörgåstårta

Recept på ett saftigt vitt bröd som bakas i runda eller avlånga formar och som passar bra till smörgåstårta.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 4 ½ dl ljummet vatten, max 37°
  • 3 msk Arla smör-& rapsolja
  • 2 tsk salt
  • 3 tsk socker
  • 1 liter vetemjöl special, ca 600 g
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i en bunke. Tillsätt vatten, smör-&rapsolja, salt, socker och det mesta av mjölet. Arbeta degen i 5-10 min, den blir ganska lös.
    2. Låt degen jäsa under bakduk ca 30 min.
    3. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk. Dela den i 2 delar och lägg dem i smorda runda eller avlånga formar, ca 1 ½ liter.
    4. Låt jäsa under bakduk ca 30 min. Sätt ugnen på 175°. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min.
    5. Låt bröden stå några minuter i formen. Stjälp upp dem och låt svalna på galler. Skär bröden i tre bottnar.

    Liknande recept

    4.6
    1 h 40 min
    2
    28

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben