Brödlimpa

Serverar: 2 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Detta är fantastiskt gott. Grovt är det och nyttigt.

Ingredienser

  • 5 dl vetemjöl
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 3 dl rågsikt
  • 2½ dl rågkross
  • 1 1/3 dl vetekli
  • 3/4 dl vetegroddag
  • 1 tsk salt
  • 1 l filmjölk
  • 2 dl mörk sirap
  • 4 tsk bikarbonat
  • Instruktioner

    1. Ugnsvärme 175 grader tid 90 min.
    2. Blanda allt väl utom bikarbonaten i en degbunke till en lös smet. Rör i bikarboaten sist. Smörj två 2 l formar med smör Grädda i nedre delen av ugnen.
    3. Lycka till

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    20
    1 h 45 min
    1-2

    Kommentarer (2)

    flabban 14 november 2008

    Ett saftigt och gott bröd. Hade inga vetegroddar utan jag tillsatte lite solroskärnor istället och det funkade bra. Trodde det skulle bli väldigt sött med så mycket sirap i degen, men det blev det inte. Ett mycket smakrikt bröd som mättar bra. Tack för ett kanonrecept.

    Aeternally 16 juli 2011

    Älskar detta brödet! Väldigt gott bröd! tack för receptet! :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben