Brödmuffins

Serverar: 16 portioner

Passande till en liten kvällsrätt eller vickning!

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 50 g smör eller margrin
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 25 g jäst
  • 1 uppvispat ägg
  • 1 msk strösocker
  • Smält smör
  • Instruktioner

    1. Smöra och mjöla släta muffinsformar eller en muffinsplåt. Finfördela smöret i mjölet i en bunke. Värm mjölken till 37 grader. Lös jästen i mjölken. Blanda med mjölet och tillsätt ägg och socer. Arbeta degen blank och smidig, den ska vara lös. Fyll formarna till hälften med smet. Låt dem jäsa väl.
    2. Sätt ugnen på 225 grader. Pensla muffinsen med smör. Gratinera mitt i ugnen 5-6 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben