Matiga muffins bakar du på en blandning av vanligt vetemjöl och fullkornsmjölet Ljust och milt fullkorn av vete. Godast är de ljumma till förrätt, soppa eller sallad.
Ingredienser
1 ½ dl filmjölk
½ dl smör & rapsolja oliv
1 ½ dl riven lagrad Prästost
1 ägg
2 dl vetemjöl
1 dl ljust & milt fullkornsvetemjöl, alt. grahamsmjöl
1 msk hel kummin
1 ½ tsk bakpulver
2 krm salt
Dekorering
Flingsalt
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225°.
- Rör samman samtliga ingredienser.
- Det här kan man göra i förväg. Smeten kan sedan ligga i kylen, gärna i spritspåse, under natten.
- Klicka eller spritsa ut smeten i muffinsformar. Strö över lite flingsalt.
- Grädda i mitten av ugnen 15- 18 minuter.
- Servera muffinsen ljumma som de är eller tillsammans med t ex Bregott med havssalt.
Liknande recept
Kommentarer (0)