Brödmuffins

Serverar: 10 portioner

Matiga muffins bakar du på en blandning av vanligt vetemjöl och fullkornsmjölet Ljust och milt fullkorn av vete. Godast är de ljumma till förrätt, soppa eller sallad.

Ingredienser

  • 1 ½ dl filmjölk
  • ½ dl smör & rapsolja oliv
  • 1 ½ dl riven lagrad Prästost
  • 1 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl ljust & milt fullkornsvetemjöl, alt. grahamsmjöl
  • 1 msk hel kummin
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • 2 krm salt
  • Dekorering
  • Flingsalt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225°.
    2. Rör samman samtliga ingredienser.
    3. Det här kan man göra i förväg. Smeten kan sedan ligga i kylen, gärna i spritspåse, under natten.
    4. Klicka eller spritsa ut smeten i muffinsformar. Strö över lite flingsalt.
    5. Grädda i mitten av ugnen 15- 18 minuter.
    6. Servera muffinsen ljumma som de är eller tillsammans med t ex Bregott med havssalt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben