Fyllda brödmuffins

Serverar: 12 portioner

Kalljästa bröd med god fyllning som blir extra saftiga. Placera gärna formarna i ett muffinsbleck så blir de extra höga.

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 5 dl mjölk, eventuellt laktosfri
  • 1 msk rapsolja
  • 3 dl majsmjöl
  • 3 dl bovetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 2 krm brödkryddor
  • 20 g fiberhusk
  • Fyllning
  • 1 dl tomatpesto eller valfri pesto
  • Riven parmesan
  • Instruktioner

    1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och rör ut jästen i den. Tillsätt övriga ingredienser och blanda till en jämn smet. Täck med bakduk och låt jäsa i ca 3 timmar.
    2. Lägg den lösa degen i en spritspåse. Klipp ett hål i påsen och spritsa ut degen i muffinsformar, gärna ställda i ett muffinsbleck. Låt jäsa ytterligare 30 minuter.
    3. Sätt ugnen på 200 grader.
    4. Lägg en klick tomatpesto på varje muffins, strö över parmesan och grädda mitt i ugnen i 15 minuter. Låt muffinsen svalna före servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben