Chokladtårta med amerikansk touch, görs med fördel dagen innan då den blir god av att stå i kyl över natt.
Ingredienser
100 g osaltat smör, rumstempererat
260 g strösocker
2 ägg
¼ tsk vaniljessens
45 g kakao
¾ tsk bakpulver
¾ tsk bikarbonat
Salt
170 g mjöl
1½ dl mjölk
Chokladkräm
500 g strösocker
1 msk ljus sirap
125 g kakao
200 g majsmjöl
85 g osaltat smör, i kuber
½ tsk vaniljessens
Färskostfrosting
600 g florsocker, siktat
100 g osaltat smör, rumstempererat
250 g naturell färskost, kall
Jag gjorde denna tårta idag och den smakade bra, men hur mycket chokladkräm ska man ha? Jag fick hur mycket som helst över!
Jag tar riktigt mycket emellan men får ändå lite över som jag antingen tar till muffins eller ställer fram till tårtan ifall någon vill ha extra till sin bit =)
Japp man får mycket chokladkräm, så det är bara att använda ALLT =) Gör denna för 2:a ggn nu, den är helt suvveränt god
svårt att få till bra konsistens på choklad krämen.....
Det problemet har jag aldrig haft men har du provat med lite tjockare majsmjölsblandning och sett om det kan hjälpa. Om du tycker att chokladkrämen blir för rinnig
Hej ! en fråga, ist för att dela upp smeten i tre, kan man göra en stor av hela smeten och sedan dela den efteråt?
Problemet är att breda ut chokladkrämen. Det blir lätt smuligt. Men tycker man inte att det stör så spelar det inte någon roll.
Har precis gjort färdigt mitt första försök och tycker att det blev för lite av själva kakan och ALLDELLES för mycket chokladkräm. Jag använde inte ens hälften av krämen, så mycket extra blev det trots att jag bredde på frikostigt på kakan. Har inte hunnit smaka på färdiga resultatet så jag väntar med att get smak betyg.
Hej Jag undrar om du använder maizena som är majsstärkelse eller om du använder polenta som är gryn. Hittar inte majsmjöl här..
Ser riktigt smarrigt ut! Jag har aldrig gjort tårta själv, Men tänkte ge mig på denna till helgens kallas. Jag har bara en form så jag får göra alla bottnar i en! Min fråga är bara hur det kan påverka baktiden? Tacksam för alla svar!