Brownies från Boston

Serverar: 20 portioner

Dessa brownies smakar precis så som en riktig brownie ska göra. De stora halvmjuka chokladrutorna är rikligt garnerade med härlig chokladglasyr. Baka och njut!

Ingredienser

  • 100 g mörk blockchoklad
  • 100 g smör eller margarin
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1½ dl råsocker
  • 3 ägg
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Garnering
  • 100 g mörk blockchoklad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Bryt chokladen i mindre bitar. Tillsätt matfettet. Låt allt smälta på svag värme i en kastrull eller i mikron. Låg blandningen svalna något.
    2. Blanda mjöl och bakpulver. Tillsätt råsocker, ägg, vaniljsocker, mjöl och bakpulver i chokladblandningen. Rör samman allt till en slät smet.
    3. Klä en liten långpanna, ca 20x30 cm, med bakplåtspapper. Fördela smeten i långpannan.
    4. Grädda kakan på galler i nedre delen av ugnen ca 15 minuter. Låt den kallna. Gör garneringen. Smält chokladen i vattenbad eller i mikron. Bred chokladen över kakan. Gör med en gaffel ett vackert mönster i chokladen. Låt chokladen stelna. Skär kakan i 20 rutor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben