Dessa brownies smakar precis så som en riktig brownie ska göra. De stora halvmjuka chokladrutorna är rikligt garnerade med härlig chokladglasyr. Baka och njut!
Ingredienser
100 g mörk blockchoklad
100 g smör eller margarin
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1½ dl råsocker
3 ägg
2 tsk vaniljsocker
Garnering
100 g mörk blockchoklad
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 grader. Bryt chokladen i mindre bitar. Tillsätt matfettet. Låt allt smälta på svag värme i en kastrull eller i mikron. Låg blandningen svalna något.
Blanda mjöl och bakpulver. Tillsätt råsocker, ägg, vaniljsocker, mjöl och bakpulver i chokladblandningen. Rör samman allt till en slät smet.
Klä en liten långpanna, ca 20x30 cm, med bakplåtspapper. Fördela smeten i långpannan.
Grädda kakan på galler i nedre delen av ugnen ca 15 minuter. Låt den kallna. Gör garneringen. Smält chokladen i vattenbad eller i mikron. Bred chokladen över kakan. Gör med en gaffel ett vackert mönster i chokladen. Låt chokladen stelna. Skär kakan i 20 rutor.