Brum brum kaka

Serverar: 4-8 portioner

Tid: 1 timme 10 minuter

Denna sockerkaka med kanel är ljuvligt god. Fick den av Sara i Östersund när jag var på älgjakt med en f.d. Rekommenderas!

Ingredienser

  • Kakan
  • 2 ägg
  • 3 dl socker
  • 3 dl vetemjöl
  • 11/2 dl gräddmjölk
  • 3 tsk kanel
  • 2 tsk bakpulver
  • Kokos till kakformen
  • Fyllning
  • 50g smör
  • 2 dl florsocker
  • 1 äggula
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Garnering
  • Florsocker
  • Instruktioner

    1. Börja med att värma ugnen, 175 grader. Vispa ägg och socker poröst.
    2. Blanda samman mjöl, kanel och bakpulver. Häll i hälften av gräddmjölken(hälften mjölk och hälften grädde) i äggsmeten.
    3. Vispa i mjölblandningen. Vispa ner resten av gräddmjölken. Häll smeten i en bröad rund form med löstagbar kant.
    4. Grädda kakan i 50 minuter. Dela kakan när den är ljummen.
    5. Bred på smörblandningen mellan de två lagren. Sikta över florsocker.

    Liknande recept

    4.4
    30 min
    35
    14
    4.7
    30 min
    20-30
    6

    Kommentarer (1)

    petrarask 22 oktober 2008

    Den här kakan är mumma för själen, så jättegod.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben