Brunkakor med vit choklad

Serverar: 35-40 portioner

Jag älskar alla sorters långpannekakor. Dels går de fort att göra och så blir det många bitar. En fördel på min arbetsplats.

Ingredienser

  • 8 rutor choklad (28 g vardera) 70% kakaohalt eller mer, grovt hackad
  • 230 g margarin
  • 4 stora ägg
  • 520 g pärlsocker
  • 2 tsk vanilj
  • 140 g vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 360 g vit choklad för bakning, skuren i 6 mm delar
  • 180 g grovt hackade valnötter
  • Florsocker som garnering
  • Instruktioner

    1. Förvärm ugnen till 175 grader. Smörj och bröa en 30x40 cm ungsform.
    2. Smält chokladen och smöret i en liten, tung kastull på låg värme och rör om hela tiden; lägg den åt sidan.
    3. Vispa äggen i en stor skål med elvisp på medelhastighet i 30 sekunder. Lägg gradvis i pärlsocker och vispa på medhastighet i ungefär 4 minuter tills den är tjockt och citronfärgat.
    4. Vispa i chokladblandningen och vanilj. Vispa i mjöl och salt på låg hastighet precis tills det blandats. Rör i vitchokladsbitar och valnötter med en sked. Sprid smeten jämnt i formen.
    5. Grädda i 30 minuter eller tills kanterna just börjar släppa formkanterna och mitten är fast.
    6. Förflytta formen till gallret; låt svalna helt. Skär upp den i bitar i önskad storlek. Strö över florsocker.
    7. Lagra tätt tillslutet i rumstemperatur eller frys den i upp till 3 månader.
    8. Ät och njut.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben