Bryggarstek

Serverar: 6-8 portioner

Lättlagad stek med mustig smak. Bör dock lagas dagen innan servering.

Ingredienser

  • 1-1 1/2 kg stek, gärna älgstek
  • 1-1 1/2 flaska öl
  • 1 dl outspädd svartvinbärssaft
  • 1 1/2 dl soja
  • 2 buljongtärningar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk timjan
  • 2 tsk svartpeppar
  • Instruktioner

    Koka köttet i lagen, 1 timme på en sida, vänd och koka en timme på andra sidan. Låt steken ligga kvar i lagen i ett dygn. Sila spadet och använd till sås, skiva köttet i tunna skivor. Lycka till!

    Liknande recept

    4.5
    45 min
    4
    5

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben