Brysselkålsgratäng

Serverar: 3-4 portioner

Jag hittade brysselkål i frysen som var kvar sedan Engelska Juldagslunchen...jag gillar brysselkål, mycket!

Ingredienser

  • 500 g brysselkål
  • 150 g bacon, hackat
  • 1 lök, finhackad
  • 2 msk smör
  • 1-2 msk idealmjöl
  • 2 dl av spadet från brysselkålen
  • 2 dl grädde (matlagningsgrädde går bra.)
  • eventuellt riven ost
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 225°C. Ansa brysselkålen, och koka den i lättsaltat vatten tills den är ganska mjuk - ca 10 minuter. Stek bacon och lök tills baconet är knaprigt.
    2. Smält smöret, rör ner mjölet och gör en tjock stuvning med spadet från brysselkålen och grädden. Rör ner bacon och lök.
    3. Häll brysselkålen i en smord ugnsform, och häll över gratängsåsen. Toppa ev. med riven ost. Baka i ca 10-15 minuter, tills de har fått lite färg.
    4. Servera gärna med pasta eller ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben