Brysselkex

Jättegoda

Ingredienser

  • 200 g smör eller margarin
  • 3/4 dl socker
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 msk vaniljsocker/vanilin
  • 1 äggula
  • Garnering
  • Äggvita
  • Strösocker
  • Röd karamellfärg
  • Instruktioner

    1. Smör, socker och mjöl hackas samman på bakbordet, tillsätt äggulan och vaniljsockret/vanilin och blanda till en deg. Dela degen i 2 delar och rulla till längder.
    2. Pensla längderna med äggvita och rulla dem i färgat socker. Låt vila svalt ca 2 timmar eller över natten. Skäres och placeras på plåt med bakplåtspapper. Grädda i 180º i 8-10 minuter.

    Liknande recept

    5
    45 min
    40
    2

    Kommentarer (2)

    Sandrasti 19 februari 2008

    Går lika bra att pensla med lite vatten, blir en ganska hård och god skorpa runt då :) Äggulan ger en lite mjukare och mildare kaka, ett helt ägg, alltså även med äggvita i, ger mer sockerkakssmak. Efter otroligt många brysselkexbak måste ja säga att ja gillar varianten utan ägg bäst, den blir hårdast med mest smak :) Själv har jag frstn gärna i en dryg dl socker och lite mindre mjöl..

    soccermum 9 januari 2011

    En av dotterns favoritkakor! Tack för ett gott och lättbakat recept :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben