Bubbliga kakan

En riktig kalaskaka!

Ingredienser

  • 150 g margarin
  • 150 g strösocker
  • 2 ägg
  • 2 msk grädde
  • 150 g vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • Mandelsmet
  • 100 g sötmandel
  • 100 g smält margarin
  • 100 g strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 msk grädde
  • Instruktioner

    1. Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i sänder under kraftig vispning. Rör ner grädden och mjölet blandat med bakpulvret. Bred ut smeten i en väl smord och bröad form med löstagbar kant.
    2. Mandelsmet: Mal hälften av mandeln och finhacka resten. Smält margarinet och tillsätt de andra ingredienserna. Bred mandelsmeten över sockerkakssmeten. Grädda i 175 grader i cirka 40 minuter.

    Liknande recept

    4.4
    30 min
    35
    14
    4.7
    30 min
    20-30
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben