Budapestrulle med choklad

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 30 minuter

Den klassiska godbiten med extra choklad.

Ingredienser

  • 6 äggvitor
  • 3 dl strösocker
  • 2 msk kakao
  • 50 g marsanpulver
  • 100 g finhackade hasselnötter
  • Fyllning
  • 3 dl vispgrädde
  • 100 g mörk choklad
  • 2 ½ dl mandariner i sockerlag
  • Garnering
  • Mandelspån
  • Florsocker
  • Smält choklad
  • Instruktioner

    1. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Börja tillsätta sockret med ca ½ dl i taget och vispa ca 1 min innan du tillsätter mer socker. Blanda marsanpulvret och kakaon med de finhackade nötkärnorna och vänd försiktigt ner i smeten.
    2. Fyll en spritspåse med smeten och spritsa ut 9 - 10 längder på bakplåtspappersklädd plåt. Grädda marängbottnen i 175 grader ca 20 – 25 minuter.
    3. Låt bottnen svalna på galler med bakplåtspappret kvar. Vänd sedan försiktigt den upp & ner på ytterliggare ett bakplåtspapper och lossa försiktigt.
    4. Hacka chokladen, men spara lite till garnering. Vispa grädde och blanda i chokladen och en burk konserverade mandariner, spara några till garnering.
    5. Rulla ihop, kantskär och garnera med ringlad smält choklad och mandariner.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Ann1Ksen 20 juni 2012

    Supergod rulle!!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben