Budapesttårta

Budapesttårta - en festlig klassiker med både mandel och nötter. Lägg samman marängbottnarna med vispad grädde och mandarinklyftor emellan.

Ingredienser

  • Bottnar
  • 5 äggvitor
  • 2 - 3 droppar ättikssprit
  • 2 dl socker
  • 1 1/2 dl malda nötkärnor
  • 75 g mandelmassa
  • 1 1/2 msk vetemjöl
  • 2 msk snabbmarsán
  • Fyllning och garnering
  • 4 dl vispgrädde
  • 1 burk konserverade mandarinklyffor blockchoklad
  • Instruktioner

    Vispa äggvitorna till ett fast skum tillsammans med ett par droppar ättikssprit. Tillsätt 1 dl av sockret, lite i taget under fortsatt vispning tills massan är blank. Riv ner mandelmassan fint och de malda nötkärnorna. Rör om med jämna mellanrum. Tillsätt det sparade sockret, vetemjöl och snabbmarsän. Rör om. Vänd försiktigt ner nötblandningen i äggvispet. Fyll massan en spritspåse med slät sprits. Markera på bakpapper tre fyrkantiga bottnar med sneda hörn, ca 21 x 21 cm. Spritsa ut marängmassan i strängar intill varandra innanför markeringen. Det går även bra att bre ut massan. Grädda bottnarna i 200 grader 12-15 minuter. Låt dem kallna. Vispa grädden och låt frukten rinna av. Lossa bottnarna från bakpappret och lägg samman med grädde och frukt. Spara några mandarinklyftor att garnera med. Smält lite blockchoklad i varmt vattenbad och ringla över tårtan.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Ronjash 1 mars 2011

    måste man ha ättiksspriti bottnarna?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben