Budapesttårta

Serverar: 1 portioner

En god budapesttårta som man kan rulla ihop som en "rulltårta" eller göra två stycken på långpanna med fyllning emellan till fler personer.

Ingredienser

  • 100 g nötkärnor
  • 6 äggvitor
  • 3 dl socker
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 msk kakao
  • Fyllning
  • 2 dl vispgrädde
  • Konserverade mandarinklyftor
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°
    2. Hacka nötterna fint. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt socker, fortsätt att vispa några minuter. Blanda samman nöthacket, vetemjöl, kakao och vänd försiktigt ner det i marängsmeten.
    3. Bred ut smeten på bakplåtspapper på en långpanna.
    4. Grädda kakan ca 20 minuter. Låt den kallna innan den fylls.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    corillo 25 maj 2009

    Blev gott, men varför smakar hemmagjord budapest aldrig som på kondis?

    Sanjer 13 februari 2011

    Jättegott! Använde mig av hallon istället för mandariner, blev kanon.

    rundgre 11 juni 2011

    Mmmm jättegod!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben