Budapesttårta

Serverar: 6 portioner

En jättegod blåbärsbakelse som man kan förbereda långt innan servering.

Ingredienser

  • 6 äggvitor
  • 4 1/2 dl socker
  • 2 påsar kokmarsanpulver
  • Mandelflarn
  • 4 dl grädde
  • Blåbär eller andra bär
  • Instruktioner

    Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Rör ihop socker och marsanpulver och blanda ner det under vispning i äggvitorna. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper på en plåt. Strö över mandelflarn. Grädda i 150-175 grader i ca 30 minuter, marängen ska vara genomgräddad. Ta bort pappret och låt den kallna under en bakduk. Bred på vispad grädde och strö över bär. Rulla ihop den till en rulle och ta aluminiumfolie runt. Frys in tårtan och ta fram den ca 4 timmar innan den ska serveras.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben