Buffékyckling för 8

Serverar: 8 portioner

Soltorkade tomater är en klassiker. Och tänk så väl de passar till marinerad kyckling!

Ingredienser

  • 800 g kycklingfilé eller kycklinglårfilé
  • 2 msk smör
  • 2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 bunt rucolasallad eller färsk basilika
  • 1 dl svarta oliver med kärnor
  • Sås
  • 10 soltorkade marinerade tomater, ca 100 g
  • 4 dl lätt crème fraiche
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225º. Bryn kycklingen på båda sidor i smör i en styekpanna. Lägg dem i en långpanna. Stek i mitten av ugnen 10-12 min. Låt kycklingen svalna och skär i skivor. Lägg ut kycklingen på ett stort fat. Krydda med salt och peppar.
    2. Dela körsbärstomater i halvor och grovhacka rucola. Finhacka soltorkade tomater eller mixa grovt och rör i crème fraiche och vitlök.
    3. Klicka hälften av såsen över kycklingen och servera resten till. Strö tomater och rucola över kycklingen tillsammans med oliver.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    marilink 19 juli 2009

    Enkel och god kycklingrätt på buffébordet. Röran är himmelskt god och det som "gör" rätten. Mycket uppskattad på syudentmottagningen, onte minst av ungdomarna.

    Majsan100 30 augusti 2009

    Det här var verkligen fantastiskt gott! Jag strödde även över fetaost. Det här kommer jag att göra fler gånger : -)

    Lennart_58 2 september 2009

    Ja jättegott var det, instämmer med föregående skrivare, prövade även jag, med fetaost, ummm, känner smaken än, 5 P, vad annars.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben