Kyckling med kall dillsås

Serverar: 10 portioner

En praktisk och god buffékyckling som kan förberedas dagen före.. Jag använde mej av det här receptet på min 50årsfest

Ingredienser

  • 900 g kycklingfilé
  • 2 msk smör
  • 1 1/2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • Dillsås
  • 4 dl lätt crème fraiche
  • rivet skal och pressad saft av 1/2 citron
  • 1 msk flytande honung
  • 1/2 dl hackad dill
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Garnering
  • Dill
  • Citron
  • Instruktioner

    1. Sättugnen på 225°. Bryn kycklingen på båda sidor i smör i en stekpanna.Lägg dem i en långpanna. Stek i mitten av ugnen 10-12 min. Låtkycklingen kallna. Rör ihop såsen. (Hit kan man förbereda.)
    2. Skär kycklingen i skivor och lägg ut den på ett stort fat. Krydda medsalt och peppar. Ringla hälften av såsen över kycklingen och servera resten till. Strö över dill och garnera med citron.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    Heisjo 3 april 2008

    Grillade marinerad kyckling igår och använde din sås till. Toppengod sås!

    SEAbjrpn 11 november 2008

    Tack för receptet, bra när man kan förberda rätten. Kram SEA

    zonale 20 april 2009

    Mycket praktiskt att kunna förbereda, alla tyckte det var gott!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben