Limepasta med kyckling och kall yoghurtsås

Serverar: 4 portioner

Tid: 25 minuter

Denna rätt kan jag äta flera gånger i veckan, går lätt att byta örter och man får annan smak på detta ljuvliga rätt!

Ingredienser

  • 4 st kycklingfiléer
  • 2 tsk pressad lime
  • Chilipeppar
  • Svartpeppar
  • Salt
  • 250 g bandspagetti
  • 2 st lime, rivet skal och saft
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk persilja
  • 2 msk basilika
  • 2 dl parmesanost
  • Kall sås
  • 3 dl matlagningsyoghurt
  • 2 msk fryst eller färsk hackad persilja
  • Vitlökspulver
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Putsa och lägg filéerna i en ugnssäker form. krydda och ringla på limesaft. Stek i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter (beror lite på vad man har för form, jag använder en i glas).
    3. Koka pastan. Låt den rinna av och blanda sedan i olja, örterna, parmesanosten och den resterande limesaften och skalet.
    4. Bland yoghurt, persilja och smaka av med kryddorna.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Buspippi 28 september 2014

    Tack för receptet. Själv tyckte jag det var gott men min barn och deras kompis tyckte inte allt det var gott. De stor åt kycklingen medans de små inte tyckte om något.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben