Tandori-marinerad kyckling med yoghurtsås

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Pröva denna, jättegod och enkel att göra.

Ingredienser

  • 500 g kycklingfilé
  • 2 msk tandori kryddblandning
  • 1 dl olivolja
  • Saft från en 1/2 citron
  • Yoghurtsås
  • 3 dl matlagningsyoghurt
  • Skalet från 1 citron
  • 1 krm kardemumma
  • 2 krossade vitlöksklyftor
  • ½ tsk salt
  • 2 krm spiskummin
  • ½ tsk svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Blanda tandorikryddan med olja och citronsaft och häll blandningen över kycklingen. Låt den marinera i kylskåp i minst 5 timmar.
    2. Blanda alla ingredienser till såsen och låt den stå och dra en stund före serveringen. Stek kycklingen i 200 grader cirka 20 minuter Kontrollera att köttet är färdigt, genom att stick sticka i det. Köttsaften ska vara helt klar.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    mafia 17 juni 2012

    Mmmmmm, så gott! Mmmmmm så god sås och lite annorlunda!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben