Bulgogi (eldkött)

Serverar: 4 portioner

Koreansk marinerad strimlad biff. Här kan man variera styrkan. Riktigt gott!

Ingredienser

  • 800 g strimlad entrecote/lövbiff
  • 1 päron eller 1 kiwi i bitar
  • Marinad
  • 3 msk farinsocker
  • 1 tsk Sambal Olek eller en tesked med Blairs death rain kryddblandning
  • 2 salladslökar, tunt skivade
  • 2 klyftor finriven vitlök
  • 3 msk sesamolja
  • 2 msk rostade sesamfrön
  • 1 msk nymalen svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Blanda det tunt strimlade köttet först med päron eller kiwi. Låt stå 10 minuter. Blanda sedan med marinaden och låt stå någon timme i kylen. Rör ihop ingredienserna till dipsåsen, låt puttra på svag värme några minuter. Svalna av.
    2. Stek köttet hastigt i wokpanna och servera med ris, kimchi (se recept) och salladsblad (typ romansallat). Man tar ett salladsblad och lägger på lite kött, lite ris, lite kimchi och rullar ihop, doppar i dipsåsen och äter

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben