Bullängd

Serverar: 1 portioner

Denna läckra längd kan skäras i skivor eller brytas i bitar. Använd gärna nystötta kardemummakärnor för mesta möjliga smak.

Ingredienser

  • 100 g smör eller margarin
  • 2½ dl mjölk
  • ½ pkt jäst, 25 g
  • 1 dl strösocker
  • 1 krm salt
  • 1-2 tsk stötta kardemummakärnor
  • 6-7 dl vetemjöl
  • Pensling
  • 1 ägg
  • Garnering
  • 2 msk strösocker
  • Instruktioner

    1. Smält matfettet, tillsätt mjölken och låt blandningen bli fingervarm, 37 grader.
    2. Smula ner jästen i en bunke. Häll över lite av degvätskan och rör tills jästen löst sig.
    3. Tillsätt resten av degvätskan, socker, salt, kardemumma och nästan allt mjöl, spara lite mjöl till utbakningen.
    4. Arbeta degen smidig. Låt den jäsa övertäckt cirka 40 minuter på en rumsvarm och dragfri plats.
    5. Ta upp degen på ett mjölat bord. Dela den i 20 bitar. Rulla varje bit till en slät bulle.
    6. Lägg bullarna på rad på en bakpappersklädd plåt, två och två, med cirka 2 cm mellanrum. Låt dem jäsa övertäckta ytterligare cirka 30 minuter. Sätt ugnen på 250 grader.
    7. Pensla bullraden med uppvispat ägg och strö på sockret. Grädda längden i nedre delen av ugnen cirka 10 minuter. Låt den svalna på galler.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben