Denna läckra längd kan skäras i skivor eller brytas i bitar. Använd gärna nystötta kardemummakärnor för mesta möjliga smak.
Ingredienser
100 g smör eller margarin
2½ dl mjölk
½ pkt jäst, 25 g
1 dl strösocker
1 krm salt
1-2 tsk stötta kardemummakärnor
6-7 dl vetemjöl
Pensling
1 ägg
Garnering
2 msk strösocker
Instruktioner
- Smält matfettet, tillsätt mjölken och låt blandningen bli fingervarm, 37 grader.
- Smula ner jästen i en bunke. Häll över lite av degvätskan och rör tills jästen löst sig.
- Tillsätt resten av degvätskan, socker, salt, kardemumma och nästan allt mjöl, spara lite mjöl till utbakningen.
- Arbeta degen smidig. Låt den jäsa övertäckt cirka 40 minuter på en rumsvarm och dragfri plats.
- Ta upp degen på ett mjölat bord. Dela den i 20 bitar. Rulla varje bit till en slät bulle.
- Lägg bullarna på rad på en bakpappersklädd plåt, två och två, med cirka 2 cm mellanrum. Låt dem jäsa övertäckta ytterligare cirka 30 minuter. Sätt ugnen på 250 grader.
- Pensla bullraden med uppvispat ägg och strö på sockret. Grädda längden i nedre delen av ugnen cirka 10 minuter. Låt den svalna på galler.
Liknande recept
Kommentarer (0)