Bullar med rabarber och vit choklad

Serverar: 30-35 portioner

Det här är riktiga lyxbullar som smakar vår!

Ingredienser

  • 50 g jäst för söta degar
  • 4 dl ljummen mjölk
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1½ dl socker
  • ½ tsk salt
  • 1 msk nystött kardemumma
  • Ca 12 dl vetemjöl special, 720 g
  • Fyllning
  • 150 g rumsvarmt smör
  • 1 dl rårörsocker
  • 1 msk mald kanel (kan uteslutas)
  • 2 dl tunt skivad rabarber
  • 1 msk majsstärkelse
  • 1 dl hackad vit choklad
  • Pensling
  • Uppvispad ägg
  • Garnering
  • Florsocker
  • Instruktioner

    1. Lös upp jästen i lite av den ljumma mjölken. Häll över resten av mjölken och tillsätt resten av ingredienserna, men spara lite av mjölet till utbakningen. Arbeta till en smidig deg, gärna i en köksmaskin. Låt degen jäsa övertäckt 45 minuter.
    2. Stjälp upp degen på ett lätt mjölat bord, dela i två delar och kavla ut varje del till en stor rektangel, ca 1 cm tjock. Bred smör över hela degen. Strö rörsocker på nedre halvan av degen och pudra på kanel.
    3. Blanda tunt skivad rabarber med majsstärkelse och fördela det på den nedre delen. Avsluta med hackad vit choklad och vik den övre smörade halvan över fyllningen.
    4. Skär remsor av degen. Snurra till fina knutar och lägg på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa övertäckta 40 minuter.
    5. Sätt ugnen på 225 grader.
    6. Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter. Pudra över florsocker vid servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben