Bummans varma smörgåstårta

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 45 minuter

Perfekt bjudmat på tex kalas och annat skoj!

Ingredienser

  • Form franska 9x4 = 36 skivor vitt bröd
  • 1 gul lök
  • 5 tomater
  • 3 dl grädde
  • Dill
  • 1 burk räkost 400 gram
  • 4 kokta ägg
  • Purjolök
  • Majonäs
  • 3 äggvitor
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Lager 1) koka 4 ägg, hacka dem, strimla purjolök. Blanda ägg, purjolök samt valfri mängd majonäs i en bunke.
    2. Lager 2) Blanda räkost+ klippt dill i en bunke. (Mjukost+ 2 hg räkor+dill funkar också).
    3. Lager 3) 1 hackad gul lök, samt 5 st hackade tomater fräses med 3 dl grädde i stekpanna några minuter.
    4. Placera 9 st bröd på en plåt, bred på lager nr 1, lägg sedan på 9 nya bröd, Bred därefter på lager nr 2. Fortsätt sen med lägga på 9 st bröd till samt bred ut lager 3. Till sist på med de sista 9 bröden.
    5. Vispa nu 3 äggvitor till hårt skum, salta och peppra lite, bred detta över tårtan.
    6. Grädda sedan i mitten av ugnen 20 minuter, 175-200 grader Man kan frysa in dem om det blir över o sen bara värma upp dem, inga problem
    7. Smaklig måltid.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4-8
    17

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben