Busenkla korvgrytan

Serverar: 4 portioner

Ingredienser

  • 400 g falukorv
  • 1 st gul lök
  • 1 tsk smör & rapsolja
  • 400 g krossade tomater
  • 1 dl Kelda mellangrädde
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk peppar
  • Instruktioner

    1. Skär korven i strimlor. Skala och riv löken. Stek korven i smör-&rapsolja i en stekpanna. Rör i lök, tomatkross och grädde. Smaksätt med salt och peppar. Låt koka ca 1 min. Servera till kokt ris och grönsaker.
    2. Kryddtips! Strössel av rivet citronskal, finhackad vitlök och persilja ger det lilla extra! Bustips! Att stansa ut falukorvshjärtan med en liten pepparkaksform är skoj för barnen. Spillet från stansningen kan du förstås också strimla ner.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben