Cafékakor med macadamianötter och vit choklad

Serverar: 15 portioner

Dessa stora, härligt knapriga kakor har en delikat kaffesmak och är fullspäckade med vit choklad och macadamianötter.

Ingredienser

  • 115 g rumsvarmt smör
  • 2 ½ dl socker
  • 1 ägg
  • 1 msk pulverkaffe upplöst i 1 ½ msk hett vatten
  • 1 ½ dl macadamianötter
  • 100 g grovhackad vit choklad
  • 3 1/3 dl vetemjöl
  • 2 ½ tsk bakpulver
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 200 grader. Rör smör och socker pösigt. Vispa ner ägget följt av kaffet. Tillsätt macadamianötterna och chokladen och rör om. Blanda mjöl och bakpulver och sikta blandningen över smeten. Rör om väl.
    2. Klicka ut rågade msk av smeten glest på smorda plåtar. Grädda kakorna ca 10 mintuter tills de är svagt guldbruna och pösiga.
    3. Låt kakorna vila några minuter innan du flyttar över dem till ett galler där de får svalna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben