Cajun popcorn

Serverar: 4 portioner

Cajun popcorn är ett makalöst smarrigt sätt att käka kräftor Min man hittade detta recept i GP, och detta måste vi göra till helgen......

Ingredienser

  • 500g kräftstjärtar
  • 2 ägg
  • 1 dl vitt vin
  • 1 dl majsmjöl
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 msk hackad gräslök
  • 1 krossad vitlöksklyfta
  • ½ tsk timjan
  • ½ tsk salt
  • 1/4 tsk nymalen svartpeppar
  • 1/4 tsk cayennepeppar
  • 1 l vegetabilisk olja till fritering
  • DIPPSÅS
  • 2 dl creme fraiche
  • 2 tsk riven pepparot
  • 2 msk majonäs
  • 1 knippa gräslök
  • 1 lime
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Låt kräftstjärtarna rinna av ordentligt. Vispa ihop ägg och vin Blanda majsmjöl, vetemjöl, gräslök, vitlök, timjan, salt, peppar och cayennepeppar. Vispa i lite äggsmet i taget. Låt smeten svälla i rumstemperatut i en timme.
    2. Gör dippsåsen under tiden
    3. Blanda creme fraiche, pepparot, majonäs, strimlad gräslök och rivet limeskal med lite limesaft. Smaka av med salt. Låt vila i kylen.
    4. Värm oljan så att den blir rykande varm. Ha ett lock i beredskap. Testa om den har rätt temperatur med en brödbit, när den blir gyllenbrun är det lagomt varmt.
    5. Doppa kräftstjärtarna i paneringen, fritera ett par stycken i taget i någon minut tills de får fin färg. Fiska upp med hålslev och låt rinna av på hushållspapper.
    6. Servera genast med dippsåsen, som snacks eller förrätt.

    Liknande recept

    5
    3 h
    10-12
    7

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben