Cajunpotatis

Serverar: 4 portioner

Knaprigt, kryddigt och supergott Viktväktarrecept! Passar bra som förrätt eller tillbehör med en yoghurtdipp och salsa.

Ingredienser

  • 4 bakpotatisar á 200 g
  • 2 tsk cajunkrydda (eller egen blandning av 2 krm vardera av vitlökspulver, svartpeppar, cayennepepparoch paprikapulver)
  • 4 tsk olja
  • salt
  • svartpeppar
  • Yoghurtdipp
  • 3 dl naturell lättyoghurt (jag föredrar turkisk yoghurt)
  • 4 msk gräddfil (utesluts om man använder turkisk yoghurt)
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk hackad gräslök
  • Salsa
  • 20 körsbärstomater, delade på fyra
  • 1 röd paprika, tärnad
  • 1 grön chilifrukt, urkärnad och finhackad
  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • 2 tsk pressad citron
  • Instruktioner

    1. 1. Sätt ugnen på 200 grader
    2. 2. Skär potatisen i 8 klyftor vardera och koka dem 5 min i lättsaltat vatten. Häll av och strö över cajunkryddan alt. den egna kryddblandningen. Lägg på en plåt och droppa över oljan. Ställ in i ugnen i 20 min eller tills de är knapriga och fått fin färg. Vänd på dem efter halva tiden.
    3. 3. Blanda ingredienserna till salsan och låt stå i 10 min så att smakerna får utvecklas.
    4. 4. Rör ihop yoghurt, ev gräddfil, vitlök, gräslök, salt och peppar och servera som dipp till potatisklyforna

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben