Ugnsstekt cajunpotatis

Serverar: 4 portioner

Det kryddstarka höljet på denna delikata potatis gör den till en riktig godsak. Servera den som huvudrätt eller tillbehör.

Ingredienser

  • 1 tsk kajennpeppar
  • ½ tsk chilipulver
  • ½ tsk paprikapulver
  • 1 krm malen kummin
  • 1 krm malen svartpeppar
  • 1 krm torkad oregano
  • 1 krm salt
  • 2 tsk olja
  • 12 små rödskaliga potatisar, t.ex. King Edward
  • 1 tsk olivolja till formen
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 225 grader. Klä en ugnsplåt med aluminiumfolie. Smörj den med oljan och ställ plåten i ugnen medan den värms upp.
    2. Blanda de torra kryddorna med saltet i en stor skål. Rör ner oljan och blanda noga till en pasta.
    3. Skrubba potatisen väl och dela den i fjärdedelar.
    4. Vänd ner potatisen i kryddpastan och rör om tills den är helt täckt av kryddorna. Bred ut potatisen på den folieklädda, varma plåten. Ställ in den i ugnen och låt steka tills potatisen är mjuk och gyllenbrun, 20-25 minuter. Servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben