Cajunpotatis med mycket vitlök

Serverar: 4 portioner

En mycket smakrik potatisrätt som passar bra till grillat kött, kyckling eller fisk. Kan serveras nylagad och varm, eller ljummen på buffé.

Ingredienser

  • 8 potatisar
  • 1 msk salt
  • 2 citroner
  • 1 dl färskpressad citronsaft
  • 16 hela vitlöksklyftor, oskalade
  • 4 rödlökar
  • 2 tsk timjan
  • 8 lagerblad
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk svartpeppar
  • 2 tsk flingsalt
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 tsk kajennpeppar
  • 2 tsk torkad oregano
  • 1 tsk mald kummin
  • 1 dl olivolja
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Skär potatisen i klyftor. Koka upp vatten med 1 msk salt. Lägg i potatisklyftorna och koka tre minuter, låt rinna av.
    2. Dela citronerna i vardera sex klyftor. Skala och skär löken i klyftor, på längden genom roten. Blanda citron, vitlök, lök, timjan och lagerblad i en ugnsfast form. Blanda ner potatisen.
    3. Rör ihop 1 dl vatten, citronsaft och tomatpuré i en skål. Blanda ner kryddorna.
    4. Häll kryddröran över potatisen och blanda så att allt täcks. Ringla sist över olivoljan.
    5. Tillaga 35-40 minuter tills potatisen är färdig och vätskan är borta. Vänd på potatisen i ugnen ett par gånger.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben