Cake Pops

Serverar: 14 portioner

Tid: 45 minuter

Det senaste inom baktrenden. Ett litet annorlunda sätt att göra kakor. En kul kaka att ha till kaffet eller barnkalaset. :o)

Ingredienser

  • 1 pkt ballerina eller liknande kakor
  • 100 g Philadelphiaost
  • ½ dl florsocker
  • 100 g Choklad (vit, ljus eller mörk)
  • Strössel (eller kokos, havregryn, kakao, endast fantasin sätter gränser)
  • Grillpinnar
  • Instruktioner

    1. Kör kakorna i mixern till smulor. Blanda i Philadelphiaost och florsocker (lättast är det med händerna). Rulla till bollar och lägg in i frysen i ca 30 minuter. Smält chokladen i micro eller över vattenbad. Trä på en ½ grillpinne på varje boll (ett tips är att ta ut en i taget från frysen). Doppa i chokladen och sen i strösslet. Låt stelna i kylskåp.
    2. Ett litet tips: Om man har mörka kakor är det fint med vit choklad på. Eller om man har ljusa kakor så använd mörkchoklad. Så blir det en överraskning när man biter i den. :o)
    3. Ett ännu mindre tips: Om man vill, kan man byta ut philadelphiaosten med nutella, så får man en annan smak. :)
    4. Ett pyttelitet tips: Man kan även använda mjuka kakor (typ sockerkaka, tigerkaka, mjuk pepparkaka).

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    _chokladbiten_ 23 april 2011

    En annan variant... Lite mer för vuxna. :o)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben