Lchf - Mud cake

Serverar: 3 portioner

Tid: 1 timme

Jag är en riktig chokladälskare och tycker det finns få saker som går upp mot en riktigt chokladig kaka. Därför har jag gjort mig egen variant av klassikern mississippi mud cake! Så gott med två lager av choklad toppad med grädde!

Ingredienser

  • Botten
  • 25 g rumsvarmt smör
  • 0.66 dl mandelmjöl
  • 0.66 msk kokosmjöl
  • 0.66 msk stevia strö
  • ½-0.66 msk kakao
  • Fyllning
  • 25 g smör
  • 1 uppvispat ägg
  • 45 g mörk choklad
  • 1 msk stevia strö
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1 msk vispgrädde
  • Topping
  • 1½ dl vispgrädde
  • 1-2 tsk stevia strö
  • 1 krm vaniljpulver
  • Instruktioner

    1. Botten: Blanda de torra ingredienserna tillsammans med rumsvarmt smör. Lägg i en 12 centimer stor springform. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 6-8 minuter. Ta ut kakan och sänk därefter värmen till 150 grader.
    2. Fyllning: Smält smör och choklad (jag gör det tillsammans i micron). Rör ner det uppvispade ägget, sötning, vaniljpuler och vispgrädde. Häll fyllningen ovanpå den gräddade bottnen. Grädda nu i mitten av ugnen i 150 grader i ca 20 minuter. Låt svalna.
    3. Topping: Vispa grädden hårt tillsammans med stevia strö och vaniljpulver. Bred över den svala kakan. Toppa eventuellt med hackad eller hyvlad choklad!

    Liknande recept

    3.3
    1 h 15 min
    4
    12

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben