Jag är en riktig chokladälskare och tycker det finns få saker som går upp mot en riktigt chokladig kaka. Därför har jag gjort mig egen variant av klassikern mississippi mud cake! Så gott med två lager av choklad toppad med grädde!
Ingredienser
Botten
25 g rumsvarmt smör
0.66 dl mandelmjöl
0.66 msk kokosmjöl
0.66 msk stevia strö
½-0.66 msk kakao
Fyllning
25 g smör
1 uppvispat ägg
45 g mörk choklad
1 msk stevia strö
1 krm vaniljpulver
1 msk vispgrädde
Topping
1½ dl vispgrädde
1-2 tsk stevia strö
1 krm vaniljpulver
Instruktioner
- Botten:
Blanda de torra ingredienserna tillsammans med rumsvarmt smör. Lägg i en 12 centimer stor springform. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 6-8 minuter. Ta ut kakan och sänk därefter värmen till 150 grader.
- Fyllning:
Smält smör och choklad (jag gör det tillsammans i micron). Rör ner det uppvispade ägget, sötning, vaniljpuler och vispgrädde. Häll fyllningen ovanpå den gräddade bottnen. Grädda nu i mitten av ugnen i 150 grader i ca 20 minuter. Låt svalna.
- Topping:
Vispa grädden hårt tillsammans med stevia strö och vaniljpulver. Bred över den svala kakan. Toppa eventuellt med hackad eller hyvlad choklad!
Liknande recept
Kommentarer (0)