Mississippi mud cake

Serverar: 9 portioner

Kompakt, saftig, mäktig och underbar! Serveras med grädde eller glass och gärna bär. Ser ut som på film, smakar som på bästa cafét. Alla chokladälskares dröm! (Jag skippade kaffet inte så förtjust i mockasmak. Sen halverade jag receptet vilket blev halva gräddningstiden. Kan variera beroende på form, hur tjock kakan blir.)

Ingredienser

  • 250 g osaltat smör
  • 175 g choklad
  • 5 dl farinsocker
  • 3 dl varmt vatten
  • 1 msk snabbkaffe
  • 4,5 dl vetemjöl
  • 1,5 dl kakaopulver
  • 2 vispade ägg
  • florsocker att sikta över
  • Instruktioner

    1. Förvärm ugnen till 150ºC. Smöra en form gärna fyrkantig, ca 20 cm. Lägg smör, choklad, socker, vatten och snabbkaffe i en skål över ett vattenbad och låt smälta. Rör till en slät blandning och låt svalna i 15 minuter.
    2. Häll över chokladblandningen i en större skål, sikta ner mjölet och kakaon och rör ner äggen. Vispa med en elvisp till en slät smet, häll ner den i formen och grädda i ca 1 timme.
    3. Ta ut formen ur ugnen och låt svalna. Lyft efter 10 minuter ut kakan ur formen. Sikta florsocker över, skär kakan i fyrkanter och servera. Överblivna kakbitar kan förvaras i en lufttät burk i upp till 5 dagar.

    Liknande recept

    5
    45 min
    14
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben