Kompakt, saftig, mäktig och underbar! Serveras med grädde eller glass och gärna bär. Ser ut som på film, smakar som på bästa cafét. Alla chokladälskares dröm! (Jag skippade kaffet inte så förtjust i mockasmak. Sen halverade jag receptet vilket blev halva gräddningstiden. Kan variera beroende på form, hur tjock kakan blir.)
Ingredienser
250 g osaltat smör
175 g choklad
5 dl farinsocker
3 dl varmt vatten
1 msk snabbkaffe
4,5 dl vetemjöl
1,5 dl kakaopulver
2 vispade ägg
florsocker att sikta över
Instruktioner
- Förvärm ugnen till 150ºC. Smöra en form gärna fyrkantig, ca 20 cm. Lägg smör, choklad, socker, vatten och snabbkaffe i en skål över ett vattenbad och låt smälta. Rör till en slät blandning och låt svalna i 15 minuter.
- Häll över chokladblandningen i en större skål, sikta ner mjölet och kakaon och rör ner äggen. Vispa med en elvisp till en slät smet, häll ner den i formen och grädda i ca 1 timme.
- Ta ut formen ur ugnen och låt svalna. Lyft efter 10 minuter ut kakan ur formen. Sikta florsocker över, skär kakan i fyrkanter och servera. Överblivna kakbitar kan förvaras i en lufttät burk i upp till 5 dagar.
Liknande recept
Kommentarer (0)